Articole recente

Contul 598 “Ajustări pentru pierderea de valoare a altor investiții pe termen scurt și creanțe asimilate”

duminică, 17 aprilie 2011 , Postat de codo la00:00

Contul 598 “Ajustări pentru pierderea de valoare a altor investiții pe termen scurt și creanțe asimilate” este de pasiv, ce face parte din grupa 59 “Ajustări pentru pierderea de valoare a conturilor de trezorerie” a planului general de conturi, prin intermediul lui tinandu-se evidența constituirii ajustărilor pentru pierderea de valoare a investițiilor financiare la entități afiliate.

Creditarea contului 598 “Ajustări pentru pierderea de valoare a altor investiții pe termen scurt și creanțe asimilate” se face cu:
  • valoarea ajustărilor pentru pierderea de valoare a conturilor de trezorerie, constituite sau suplimentate (cont corespondent: 686).
Debitarea contului 598 “Ajustări pentru pierderea de valoare a altor investiții pe termen scurt și creanțe asimilate” se face cu:
  • sumele care reprezinta diminuarea sau anularea ajustărilor pentru pierderea de valoare a conturilor de trezorerie (cont corespondent: 786).
Soldul contului este creditor si reprezintă valoarea ajustărilor constituite pentru pierderile de valoare, existente la sfârșitul perioadei de gestiune.

sursa: OMFP 3055/2009

Currently have 0 comentarii:

Lasa un comentariu

Trimiteți un comentariu