Articole recente

Explicatii la contul 508 “Alte investiții pe termen scurt și creanțe asimilate”

sâmbătă, 16 aprilie 2011 , Postat de codo la22:51

Contul 508 “Alte investiții pe termen scurt și creanțe asimilate” este un cont de activ asimilat grupei 50 “Investiţii pe termen scurt". 

Contul se detaliaza pe urmatoarele conturi sintetice de gradul II:
  • 5081 “Alte titluri de plasament”
  • 5088 “Dobânzi la obligaţiuni şi titluri de plasament”
Acest cont se foloseste la evidența depozitelor bancare pe termen scurt, a altor investiții pe termen scurt și creanțe asimilate, cumpărate.

Contul 508 “Alte investiții pe termen scurt și creanțe asimilate” se debiteaza cu:
  • valoarea la cost de achiziție a altor investiții pe termen scurt și creanțe asimilate cumpărate (conturi corespondente: 509, 512, 531);
  • diferențele favorabile de curs valutar aferente altor valori de trezorerie cum sunt de exemplu depozitele pe termen scurt în valută, înregistrate la sfarsitul lunii, respectiv la închiderea exercițiului financiar (cont corespondent: 765).
Contul 508 “Alte investiții pe termen scurt și creanțe asimilate” se crediteaza cu:
  • prețul de cesiune al altor investiții pe termen scurt (conturi corespondente: 461, 512, 531);
  • pierderea ce reprezinta diferența dintre valoarea contabilă a investițiilor financiare pe termen scurt și prețul lor de cesiune (contul corespondent: 664);
  • diferențele nefavorabile de curs valutar aferente altor valori de trezorerie cum sunt depozitele pe termen scurt în valută, înregistrate la sfarsitul lunii, respectiv la închiderea exercițiului financiar, sau la lichidarea lor (cont corespondent: 665).
Soldul contului 508 este debitor si reprezintă valoarea altor investiții pe termen scurt și creanțe asimilate existente.

sursa: OMFP 3055/2009

Currently have 0 comentarii:

Lasa un comentariu

Trimiteți un comentariu